Conducerea asistată – o soluție viabilă pentru creșterea siguranței rutiere în România

Accidentele rutiere provoacă aproximativ 1,35 milioane de victime anual, iar numărul răniților ajunge până la câteva zeci de milioane, conform unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății. Accidentele de mașină constituie prima cauză a decesului în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, arată același raport al OMS. Consecințele acestor evenimente dramatice se resimt din punct de vedere social și economic, atât la nivel micro – pentru victime și familie, cât și la nivel macro – pentru stat în asamblul său. În spațiul european, costurile socio-economice generate de accidentele rutiere se ridică la 120 de miliarde de euro anual.

Aceste statistici au determinat numeroase state ale Uniunii Europene să identifice soluții pentru diminuarea numărului deceselor produse de accidente rutiere. Astfel, în 2017, state precum Suedia (25 de decese la 1 milion de locuitori), Regatul Unit (27 de decese la 1 milion de locuitori), Țările de Jos (31 de decese la 1 milion de locuitori) și Danemarca (32 de decese la 1 milion de locuitori) au înregistrat progrese remarcabile în acest sens. La polul opus, România deține cea mai mare rată a mortalității pe fondul accidentelor rutiere, însumând 98 de decese la 1 milion de locuitori, în 2017 – dublu față de media europeană. Conform Strategiei Naționale pentru Siguranța Rutieră pentru perioada 2016-2020, „segmentul de vârstă cel mai vulnerabil, atât ca număr de persoane decedate, cât și rănite grav, este populația tânără, cu vârsta cuprinsă între 19 și 30 de ani.”

Măsuri pentru îmbunătățirea situației actuale

Una dintre măsurile identificate de statele amintite anterior a fost conducerea asistată. Aceasta presupune ca tinerii care nu au împlinit încă 18 ani să poată conduce pe drumurile publice însoțiți de un șofer cu experiență. Am studiat, am adaptat aceste modele și urmează să propun o astfel de măsură și pentru România.

Astăzi lansez dezbatere o propunere de inițiativă legislativă care urmează să modifice Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată. Concret, prin această modificare tinerii de peste 16 ani vor putea conduce autovehicule pe drumurile publice, în anumite condiții. Procesul de obținere a permisului de conducere în cazul acestor tineri va suferi, de asemenea, schimbări pentru o integrare mai eficientă a acestui program de conducere asistată.

În acest moment, o persoană poate obține permisul de conducere (și, implicit, poate conduce pe drumurile publice) doar după împlinirea vârstei de 18 ani. Conform noii reglementări, tinerii vor putea face acest lucru de la 16 ani, pentru autoturismele din categoria B.

Procedura pe care va trebui să o urmeze aceștia este următoarea:

  • Înscrierea la o școală de șoferi – stagiul de conducere asistată nu se poate desfășura în lipsa unui astfel de contract de școlarizare cu o instituție acreditată.
  • Urmarea unui curs teoretic de minimum 24 h de legislație rutieră (similar celui inclus în planul actual al școlilor de șoferi) și a unui stagiu de 20 h conducere împreună cu un instructor auto atestat, dintre care 15 h pe drumurile publice.
  • Testarea cunoștințelor acumulate și obținerea certificatului de conducere asistată, pe care va fi înscris numele persoanei care urmează să asiste candidatul pe perioada desfășurării stagiului de conducere asistată.
  • Pe tot parcursul perioadei de conducere asistată, pe parbrizul și pe luneta mașinii va trebui să apară semnul distinctiv pentru șofer începător.
  • Candidatul poate obține permisul de conducere după acumularea unui număr de 2000 de km conduși în diverse perioade ale zilei și în condiții meteorologice cât mai diverse, după o re-evaluare teoretică și un test practic, susținut într-un poligon special, dar nu mai devreme de împlinirea vârstei de 18 ani. Evidența numărului de km parcurși va fi ținută de elev, împreună cu asistentul desemnat în acord cu școala de șoferi.

Persoana care asistă trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să dețină permis de conducere de cel puțin 5 ani de zile
  • să nu fi avut permisul de conducere suspendat în ultimele 6 luni sau de mai mult de două ori în perioada de când îl deține
  • să nu fi avut permisul de conducere anulat în ultimii 10 ani
  • să aibă cel puțin 30 de ani
  • să asiste la măcar 3 dintre cele 20 h de conducere împreună cu instructorul auto.

Așa cum am menționat anterior, numele asistentului va fi trecut pe certificatul de conducere asistată, iar modificarea acestuia se va face doar cu acordul școlii de șoferi unde este înscris cursantul.

Modelul unor țări precum Franța, Austria sau Marea Britanie a demonstrat că această măsură are un impact semnificativ pentru reducerea accidentelor în rândul începătorilor. Scopul urmărit prin această propunere este acela ca atunci când obțin permisul de conducere tinerii să aibă deja o anumită experiență acumulată, precum și o conduită corectă în trafic. În acest fel, pot  fi evitate o serie de accidente și tinerii șoferi vor fi mai în siguranță în trafic.

Ca și în alte situații, consider că implicarea tuturor este importantă și mai ales că persoanele care se confruntă cu situația aflată în discuție pot avea contribuții semnificative. De aceea, aștept sugestii sau propuneri însoțite de argumente, referitoare la această inițiativă, pe adresa de e-mail contact@oanabizgan.com până pe 7 septembrie 2019.

Citește aici expunerea de motive și modificările propuse