Project Description

Raport Activitate Parlamentară

4 ani de #RockThisCountry

Mandatul meu de deputată a ajuns la final. 4 ani de activitate parlamentară, dintre care mai mult de 2 ani și jumătate de activitate independentă. În tot acest timp am adus în Parlamentul României tematica egalității de șanse și cea a justiției sociale. Drepturile femeilor, ale copilului, drepturile persoanelor cu dizabilități – au fost temele principale pe care le-am avut în vedere în tot acest timp.

Dincolo de declarații, interpelări și proiecte legislative, mi-am dorit să rămână în urmă ceva concret, schimbări care aduc un bine în viețile oamenilor. Acum, în timpul mandatului, nu peste 2, 3 sau 5 ani. Pentru că România nu mai are nevoie de „generații de sacrificiu”, ci de politicieni gata să colaboreze și să muncească pentru binele oamenilor.

Pe parcursul celor 4 ani mi-am asumat transpunerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030 a ONU în inițiative legislative și acțiuni concrete. Pentru mine, aceste ODD nu sunt doar un deziderat, ci reprezintă pietre de temelie pentru societatea în care ne dorim cu toții să trăim. Iar aceasta este o luptă care poate fi dusă doar cu pasiune, determinare și profesionalism.

Am trecut 15 legi în acest sens, toate prin colaborare transpartinică. Altele sunt deja în procesul legislativ și îmi dedic toată energia și pasiunea pentru a le duce mai departe, zi de zi. Munca unui parlamentar nu se oprește la votul din Parlament. Vă invit să citiți un rezumat din cei 4 ani de mandat, de la propuneri legislative, la monitorizarea legilor trecute și campanii organizate la nivel național și internațional.

Sunt Oana Bîzgan, deputată independentă, Young Global Leader și Vital Voices Fellow. Îmi doresc să construim un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi. Împreună, nu divizați.

Vă invit să consultați raportul de activitate pentru cele opt sesiuni din mandat accesând acest link.
Dacă aveți întrebări sau propuneri, nu uitați să îmi scrieți la adresa oficială oana.bizgan@cdep.ro sau pe formularul online dedicat AICI.

EGALITATE DE ȘANSE

Este în interesul fiecăruia dintre noi, mai ales economic, ca toți membrii societății să fie implicați și productivi, să-și poată aduce contribuția la valoarea creată în România.

Trimitere propunere

TINERI ȘI COPII

1 din 2 tineri sub 24 ani trăiesc în condiții de sărăcie. Tinerii și copiii de astăzi sunt cetățeni cu normă întreagă și au nevoie de un cadru prielnic pentru a construi România de mâine.

Trimitere propunere

SĂNĂTATE

Avem penultima speranță de viață medie (75 ani) din UE din pricina unei distribuții ineficiente a resurselor. Momentan alocăm doar 4% din PIB domeniului sănătății.

Trimitere propunere

ECONOMIE

Trebuie să folosim avantajele competitive din diferite sectoare pentru a repoziționa România ca un actor esențial pe lanțul de valoare european și global.

Trimitere propunere

Din mandatul meu au mai rămas:

0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Schimbăm România Împreună!

Doar revolta împotriva celor responsabili de problemele cu care ne confruntăm nu este suficientă. Vino alături de echipa mea pentru a transforma România în țara visurilor împlinite.

Voluntar de România

Abonare Newsletter