Project Description

Raport Activitate Parlamentară

În calitate de Președintă a Comisiei pentru Egalitate de Șanse din Camera Deputaților, am folosit primele luni în Parlamentul României pentru stabilirea unor legături de colaborare cu principalii actori din domeniul egalității de șanse (ministere, agenții guvernamentale, ONG-uri și mediul privat).

Prioritară a fost promovarea demersurilor legislative pentru alinierea legislației naționale la Convenția de la Istanbul pentru prevenirea și combaterea violenței în familie.

Totodată, am avut întâlniri și consultări, am participat la evenimente și am redactat puncte de vedere, amendamente și declarații politice pentru creșterea implementării principiului egalității de șanse în cât mai multe domenii relevante: educație, sănătate, economie etc.

În activitatea parlamentară, am monitorizat și amendat proiecte de lege privind mediul economic public și privat, pentru a menține un echilibru al climatului de afaceri propice dezvoltării României pe termen mediu și lung.

La începutul lui noiembrie 2017 am luat decizia de a-mi continua mandatul ca deputat independent.

Activitatea parlamentară în cifre:

  • 92 de inițiative legislative – total
  • 15 propuneri legislative inițiate și co-inițiate
  • 61 declarații politice
  • 78 întrebări și interpelări
  • 68 luări de cuvânt
Vă invit să consultați raportul de activitate pentru cele 5 sesiuni din mandat accesând acest link.
Dacă aveți întrebări sau propuneri, nu uitați să îmi scrieți la adresa oficială oana.bizgan@cdep.ro sau pe formularul online dedicat AICI.

EGALITATE DE ȘANSE

Este în interesul fiecăruia dintre noi, mai ales economic, ca toți membrii societății să fie implicați și productivi, să-și poată aduce contribuția la valoarea creată în România.

Trimitere propunere

TINERI ȘI COPII

1 din 2 tineri sub 24 ani trăiesc în condiții de sărăcie. Tinerii și copiii de astăzi sunt cetățeni cu normă întreagă și au nevoie de un cadru prielnic pentru a construi România de mâine.

Trimitere propunere

SĂNĂTATE

Avem penultima speranță de viață medie (75 ani) din UE din pricina unei distribuții ineficiente a resurselor. Momentan alocăm doar 4% din PIB domeniului sănătății.

Trimitere propunere

ECONOMIE

Trebuie să folosim avantajele competitive din diferite sectoare pentru a repoziționa România ca un actor esențial pe lanțul de valoare european și global.

Trimitere propunere

Din mandatul meu au mai rămas:

0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Schimbăm România Împreună!

Doar revolta împotriva celor responsabili de problemele cu care ne confruntăm nu este suficientă. Vino alături de echipa mea pentru a transforma România în țara visurilor împlinite.

Voluntar de România

Newsletter Signup