Oana Bîzgan, Deputată independentă 

  • Parlamentar ales în Circumscripția Electorală nr. 42 București, decembrie 2016

  • Member of Young Global Leader at World Economic Forum

  • Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi – Preşedinte (2017), Membru

  • Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare – Membru Permanent

  • Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

  • Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Suediei, Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Ţărilor de Jos (Olanda)

Cine sunt și de ce am intrat în politică

M-am născut în Calafat, județul Dolj și am trăit până la vârsta de 19 ani în Reșița, județul Caraș-Severin. În anul 2000, am plecat în Suedia la studii și am obținut o diplomă de licență și una de master în Administrarea Afacerilor la Universitatea din Goteborg – cea mai mare universitate din Scandinavia.

În anul 2003, am participat la un scurt program de schimb de experiență în cadrul London School of Economics, iar în 2005 am participat la un schimb de studii la Hautes Études Commerciales în Montreal. Până în anul 2008 am activat profesional în Franța și Suedia în domeniul consultanței în afaceri.

Mi-am dezvoltat cariera de peste 12 ani în domeniul managementului strategic și al performanței comerciale, activând profesional în Franța, Suedia și România.

Din ianuarie 2009, am revenit în România unde am dezvoltat echipe și afaceri în medii multinaționale pentru companii de top precum Roland Berger și Lafarge. În ambele companii am avut ocazia să coordonez proiecte strategice de dezvoltare pentru companii din sectorul energetic și cel financiar. Puteți afla mai multe despre activitatea mea în sectorul privat pe pagina de LinkedIN.

women in politics oana bizgan

În ianuarie 2016, m-am alăturat Guvernului Cioloș la Ministerului Economiei în calitate de consilier al Viceprim-ministrului.

Din februarie am preluat și rolul de Chief of Staff la InvestRomania. În timpul mandatului la InvestRomania, împreună cu echipa, am transformat organizația într-un adevărat hub al investitorilor străini – primul punct de contact al acestora cu România ca destinație de afaceri.

Printre realizări se numără:

Oana Bizgan cine sunt parlamentar

În timpul mandatului la InvestRomania, investițiile străine au crescut cu aproximativ 22% comparativ cu anul anterior. Această creștere a influxului de capital străin a avut un impact pozitiv asupra oamenilor și dezvoltării regionale, fiind create aproximativ 50 000 noi locuri de muncă.

Printre proiectele mari de investiții administrate de InvestRomania care s-au lansat în această perioadă se numără Airbus Helicopters la Ghimbav, Brașov, în valoare de 52 mil EUR, Star Transmission (divizie a Daimler) la Sebeș, Alba, în valoare de peste 300 mil EUR, Faurecia la Râmnicu Vâlcea în valoare de 12 mil EUR, Continental cu un centru R&D în valoare de 6 mil EUR.

Cauzele Oana Bîzgan

La finalul anului 2016 am luat decizia de continua să lupt pentru schimbarea României. Am candidat alături de colegii din Uniunea Salvați România la alegerile parlamentare și am devenit Deputată,  Președintă a Comisiei pentru egalitate de șanse și membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare.

La inceputul lui noiembrie 2017 am hotărât să îmi continui mandatul ca deputată independentă, liberă de orice constrângere și concentrată pe ce este cu adevărat important. Am rămas fidelă principiilor fondatoare ale partidului USR și în stransă colaborare cu foștii colegi, cu care am continuat să lucrez în Parlamentul României. Vă invit să consultați întreaga mea activitate parlamentară accesând acest link.

”The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.”

(Eleanor Roosevelt)

EGALITATE DE ȘANSE

Este în interesul fiecăruia dintre noi, mai ales economic, ca toți membrii societății să fie implicați și productivi, să-și poată aduce contribuția la valoarea creată în România.

Află Detalii

TINERI ȘI COPII

1 din 2 tineri sub 24 ani trăiesc în condiții de sărăcie. Tinerii și copiii de astăzi sunt cetățeni cu normă întreagă și au nevoie de un cadru prielnic pentru a construi România de mâine.

Află Detalii

SĂNĂTATE

Avem penultima speranță de viață medie (75 ani) din UE din pricina unei distribuții ineficiente a resurselor. Momentan alocăm doar 4% din PIB domeniului sănătății.

Află Detalii

ECONOMIE

Trebuie să folosim avantajele competitive din diferite sectoare pentru a repoziționa România ca un actor esențial pe lanțul de valoare european și global.

Află Detalii

Din mandatul meu au mai rămas:

0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Schimbăm România Împreună!

Doar revolta împotriva celor responsabili de problemele cu care ne confruntăm nu este suficientă. Vino alături de echipa mea pentru a transforma România în țara visurilor împlinite.

Voluntar de România

Abonare Newsletter