[:ro]

Ziua Internațională a Democrației

Pe 15 septembrie am sărbătorit Ziua Internațională a Democrației. Încă de la art.1, Constituția României proclamă caracterul democratic al statului nostru, bazat pe valori precum demnitatea umană, respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, dreptatea și pluralismul politic.  

În democrație, respectarea și promovarea drepturilor omului reprezintă cheia de boltă a unei societăți funcționale. Lupta împotriva violenței domestice, abuzului asupra copiilor, promovarea egalității de gen, combaterea rasismului, a intoleranței și a hate speech-ului, eliminarea discriminării, asigurarea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități sunt doar câteva dintre palierele unei democrații funcționale.  

Printr-un parcurs democratic, România poate prospera și poate asigura cetățenilor săi un mediu favorabil dezvoltării și bunăstării. Fiecare dintre noi este responsabil de acest parcurs. Fiecare acțiune contribuie la consolidarea sau din contră, la diminuarea caracterului democratic al statului român. Eu am ales să lupt pentru o țară în care egalitatea de șanse și de oportunități există de facto, nu doar de jure.   

Îmi doresc ca fiecare copil să aibă o șansă la educație, deci să-și poată exercita fără discriminare acest drept asigurat de Constituție și de Convențiile internaționale la care România este parte. În acest sens, am depus o inițiativă legislativă prin care se asigură dreptul la educație și pentru copiii care nu au CNP sau acte de identitate. Unitățile de învățământ la care se prezintă acești copii sunt obligate să le asigure serviciile de învățământ general obligatoriu și să anunțe serviciile de asistență socială sau organele de poliție, pentru efectuarea procedurilor de obținere a CNP-ului și de înscriere a copiilor în registrele de stare civilă.   

Contez pe sprijinul dvs., dragi colege, dragi colegi, de a vota pentru această inițiativă legislativă întrucât o șansă la educație înseamnă o șansă în plus la formarea unor cetățeni cu spirit civic, pro-democrație. 

Declatație politică din data de 15 septembrie 2018

Din mandatul meu au mai rămas:

0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Voluntar de România
[:]