Prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor

În data de 24 mai am co-organizat împreună cu Ambasada Spaniei la București, Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati (ANES) și Reţeaua pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei împotriva Femeilor seminarul “Poliţia Natională şi Legislaţia Spaniolă în faţa Violenței împotriva Femeilor”.

La momentul desfășurării seminarului așteptam să fie avizat proiectul de modificare a Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie.

combaterea violenței împotriva femeilor deputat oana bizgan

Femeile din România trebuie protejate!

De asemenea, una dintre prioritățile mandatului meu la Comisia pentru Egalitate de Șanse între femei și bărbați din Camera Deputaților este să găsim acele măsuri cu care să învingem acest fenomen și să protejăm realmente femeile din România.

Doamna Inspector-Şef Elena Palacios a prezentat competenţele Unităţii pentru Familie şi Femei (UFAM) din cadrul Poliţiei Naţionale spaniole în domeniul violenţei domestice, de gen şi sexuale. A prezentat şi diversele modalităţi de prevenire, investigare și represiune a acestor crime. S-a pus problema și asistenţei și protecţiei acordate victimelor.

Spania este un model demn de urmat. Le suntem recunoscători partenerilor noștri pentru sprijinul acordat într-o îndelungată și fructuoasă colaborare. Sper ca schimbul de experiență și bunele practici să se regăsească în curând în activitatea autorităților române.

Deputat Oana Bizgan