Meet the founders – Oana

CE ESTE 22TRUST VENTURE?

22Trust Venture este schimbarea pe care o așteptam cu toții în relația cu băncile. Suntem compania care folosește tehnologia ca să aducă băncile mai aproape de clienții lor și să redefinească noțiunea de încredere reciprocă atât de necesară, dar și extrem de profitabilă pentru ambele părți.   

DE CE 22TRUST VENTURE? 

E simplu – pentru că `It takes two to trust`Și pentru că știm că relația dintre bănci și clienții lor este esențială în orice societate, dar știm, de asemenea, și că a venit timpul unei schimbări în această relație. Sistemul bancar trebuie să țină pasul cu evoluția tehnologică, să ofere servicii adaptate fiecărui clientcare să fie accesibile în mod egal și echitabil. Acesta trebuie să devină mult mai incluziv și mai divers pentru a putea genera în continuare profit și pentru a susține, cu adevărat, societatea și bunăstarea economică generală. Produsul nostru, care este acum în linie dreaptă spre lansare, va demonstra exact acest lucru – că prin acțiunile lor, băncile pot susține populația în luarea deciziilor financiare corecte și că rezultatul acestor decizii aduce valoare și bunăstare nu doar individului, ci și întregului sistem bancar deci, prin urmare, întregii societăți. O societate care ia decizii financiare corecte devine, în timp reziliență din punct de vedere financiar, ceea ce se traduce prin productivitate și siguranță crescute, servicii de calitate și lista poate continua. 

CARE ESTE PRODUSUL PE CARE ÎL LANSAȚI? CUM POT OAMENII BENEFICIA DE PE URMA FOLOSIRII ACESTUIA?  

Am dezvoltat o aplicație care va sprijini utilizatorii în luarea deciziilor financiare corecte, care să le genereze câștiguri suplimentareDe ce e important acest lucru? Elementul cheie este că deciziile noastre financiare produc valoare economică zi de ziDe exemplucând plătim pentru o haină nouă, valoarea adăugată a acelui produs, de la producție până la vânzare, se materializează prin prețul plătit de consumator. Totuși, prin faptul că avem la dispoziție o gamă largă de opțiuni pentru achiziția produsului, decizia noastră face diferența între ce producător, distribuitor, vânzător va avea acces la acea valoare. Deci, valoarea adăugată este dată de alegerea consumatorului. Dacă mergem mai departe și ne uităși la modalitatea de cumpărare a consumatorului, observăm că există un nivel suplimentar de maximizare a valorii deciziei de cumpărare. Concret, plătind produsul achiziționat cu numerar (cash), decizia noastră va genera costuri suplimentare pentru banca cu care colaborăm (logistica, mentenanța bancomatelor, securizarea transportului banilor către bancomate etc.). Toate aceste costuri trebuie acoperite și, de cele mai multe ori, ele sunt transferate consumatorilor. În schimb, atunci când clientul băncii decide să plăteas cu cardul, multe din aceste costuri sunt anulate și, prin evitarea lor, consumatorul produce valoare băncii cu care lucrează, impactând pozitiv profitabilitatea acesteia.  

În acest mod, vedem clar că deciziile noastre au un impact direct și imediat asupra profitabilității băncilor. Noi, la 22Trust Venture, coagulăm impactul individual într-unul colectiv șdirecționăm acea valoare spre consumator, adică spre cel a cărui decizie a dus la crearea valorii de la bun început. Practic, dăm Cezarului ce e al Cezarului și generăm venituri suplimentare pentru toți cei care astăzi, plătesc un preț care nu reflectă acțiunile lor, ci un cost stabilit printr-o tehnică pur statistică, „la grămadă”. Eu zic că merităm și a venit timpul să beneficiem de toate lucrurile pozitive pe care le întreprindem în fiecare zi și pe care, astăzi, tehnologia ne ajută să le înțelegem și să le măsurăm cu precizie. 

Produsul nostru aduce la îndemâna clientului (un click distanță prin aplicația 22Trust Venture) toate aceste decizii corecte și profitabile de zi cu zi, ca de exemplu: să punem bani într-un cont de economii, să folosim mai puțin cash sau să investim mai binemai țintit; dă libertatea fiecărui individ să hotărască exact acele priorități  care-i corespund și să beneficieze de rezultatul acelor decizii imediat, direct în contul său bancar. Acesta este sistemul 22Trust Venture: pentru fiecare decizie financiara corectăești remunerat direct și proporțional cu acțiunile tale, și nu continui să plătești costul statistic „acoperitor” pentru întreaga piață. Și când spun că acea persoană este remunerată, asta nu înseamnă că-i facem o favoare clientului, ci pur si simplu îi recunoaștem și îi (răs)plătim valoarea creată de el/ea însuși/însăși. Obiectivul nostru imediat este să demonstrăm în 6 luni că oricine, independent de nivelul săde venituri, poate genera în fiecare lună între 10%-20% valoare din propriul nivel financiar și, deci, venituri suplimentare pentru sine și familia sa. Scopul este să arătăm băncilor din România că fiecare român este capabil să genereze valoare, la toate nivelurile, prin deciziile sale financiare și să reușim împreună cu oamenii care folosesc aplicația noastră să facem o schimbare cu adevărat în interesul clienților șîn sistemul bancar românesc. 

Eu cred că #SePoate și îi invit pe toți cei care cred și simt ca mine să se înscrie aici să facem echipă și să fim noi schimbarea. Este timpul, știm cum, de noi depinde. 

CUM ESTE POSIBIL CA OAMENII SĂ POATĂ SCHIMBA SISTEMUL FINANCIAR DOAR PRIN DECIZIILE LOR FINANCIARE?  

Principiul este unul simplu – fiecare decizie financiară are consecințe. Deciziile financiare corecte creează o anumită valoare pentru părțile implicate, așa cum am explicat mai sus. Cu cât o persoană ia mai multe decizii corecte, cu atât valoarea pe care o creează este mai mare. La nivel personal, este extrem de important pentru noi ca fiecare client să înțeleagă și să beneficieze imediat de valoarea creată de propriile decizii. La nivel global, produsul nostru merge mult mai departe, prin faptul că este un catalizator al tuturor acțiunilor individuale, unifică și dă forțăfiind un motor pentru schimbarea sistemică a întregului sistem financiar. Pe scurt, fiecare facem eforturi în universul nostru, iar prin produsul 22Trust Venture, ne unim forțele pentru a avea mai mare impact și un cuvânt de spus în relația cu băncile, după modelul: unde-s (mai) mulți, puterea crește”. 😊 

Dacă vorbim despre efectele pe perioade mai extinse, rezultate se resimt la nivelul întregii comunități sau al întregii societăți, ajungând chiar până la o schimbare completă a paradigmei bancare. Această schimbare reprezintă cu adevărat o evoluție spre a face afaceri în mod sustenabil, având interesul tuturor actorilor în centrul acțiunii și reprezintă un câștig enorm pentru români și nu numai.   

Cum schimbă aceste decizii sistemul bancar? Simplu. În momentul de față, oamenii nu beneficiază de valoarea pe care o produc prin deciziile pe care le iau. Băncile sunt printre cei mai importanți actori care pot schimba acest lucru. Acordarea părții care le revine din valoare produsă, poate determina oamenii să continue să aibă aceeași abordare referitoare la un anumit comportament sau la o anumită decizie financiară. Astfel, băncile își schimbă abordarea rigidă pentru ași susține și încuraja clienții să ia cele mai bune decizii. Deși bazate pe principii extrem de simplemarile schimbări nu se întâmplă peste noapte, dar cu perseverențși contribuția noastră, a tuturor, sky is the limit. Cred în puterea noastră de a schimba lucrurile în bine pentru toți oamenii, cred în capacitatea de transformare a mediului de business și cred că vom reuși, și de această dată, să schimbăm vieți în bine și să aducem câștiguri în toate sferele vieții.  

CE AȘTEPTĂRI AI DE LA ACEST PRODUS? 

Acum suntem în faza în care avem nevoie de participarea celor care doresc să ne susțină ca să dovedim că acțiunea noastră comună poate influența băncile să își schimbe abordarea atunci când vine vorba despre clienții lor. Adoptarea unei noi tehnologii nu este un lucru ușor, dar noi suntem convinși că, odată ce băncile vor vedea că oamenii sunt interesați de acest produs și că își doresc să ia decizii financiare mai bune, vor fi, la rândul lor, mai deschise către inovație.  

În perioada următoare desfășurăm o campanie de testare a produsului prin aplicația pe care o lansăm în cadrul unui Early Access Program, aplicație dezvoltată în laboratoarele 22Trust Venture. Vom da acces la aplicație unui număr limitat de persoane, care pot să facă parte din revoluția pe care ne dorim să o pornim și care vor putea dovedi că atunci când acționăm împreună, pentru o cauză comună, vocile noastre nu mai pot fi ignorate. Așa că îi invit pe toți cei care doresc să fie primii care pornesc alături de noi această revoluție, să se înscrie aici și să realizăm schimbarea împreună, pentru noi, dar și pentru „cei mulți”. 

Vă aștept!