No hate, no fear! Adunare Parlamentară a Consiliului Europei

În luna aprilie a avut loc cea de-a doua sesiunea a  Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la Strasbourg. În cadrul acesteia am susţinut o intervenţie cu privire la „Protejarea femeilor refugiate împotriva violenţei de gen”.

Sunt de părere că migrația populației este un fenomen ce nu poate fi controlat în totalitate. Cea mai bună modalitate de a proteja femeile refugiate împotriva violenței de gen este ca fiecare parlamentar să se asigure că legislația națională este aliniată la Convenția de la Istanbul. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că prevederile acesteia sunt respectate. Cazurile recente arată că societatea se află într-un declin în ceea ce privește egalitatea de gen. Numărul actelor de violență împotriva femeilor este în continuă creștere.

No hate, no fear! Adunare Parlamentară a Consiliului Europei Oana Bizgan

Convenția de la Istanbul riscă să rămână doar o nobilă aspirație

„Politicieni populişti promovează și cultivă modele familiale care nu mai sunt de actualitate. De cele mai multe ori, demagogia intrinsecă tot mai frecventă încurajează explicit violența la toate nivelurile sociale, încercându-se reducerea statutului femeii doar la nivelul de reproducere și de îngrijire a gospodăriei. (…) Convenția de la Istanbul riscă să rămână doar o nobilă aspirație pentru marea masă a femeilor din întreaga lume, dacă noi nu vom transforma principiile și standardele Convenției în acțiuni puternice.”

Puteți vizualiza înregistrarea video a Adunării Parlamentare prin click aici. Intervenția mea este la min 1:08:10.

Puteți vizualiza comunicatul de presă dedicat prin click aici.

Deputat Oana Bizgan