Serviciile financiare mai bune aduc echitate și egalitate

Am vorbit adesea despre nevoia de a ne adapta modul de lucru, astfel încât rezultatele muncii noastre să poată fi resimțite la nivel cât mai larg, iar drepturi și principii esențiale să poată fi asigurate. Domeniul financiar nu face excepții.  

Diferențele și inechitatea prezente în toate domeniile, inclusiv în cel financiar au efecte devastatoare asupra categoriilor vulnerabile, care luptă permanent pentru a depăși dificultățile constante prin care trec. Pentru aceste persoane, chiar și cel mai mic dezechilibru poate fi devastator. Apariția și evoluția pandemiei au accentuat, în mod evident, toate aceste inechități și au afectat cel mai mult persoanele deja aflate în situații de vulnerabilitate. Pentru multe dintre acestea, impactul resimțit a fost, în principal unul economic și ulterior unul care a ținut de sănătate.  

Există, totuși, lucruri pe care le putem face pentru a sprijini lupta cu inegalitățile și pentru a crește nivelul economic al nostru, al tuturor. Pe lângă partea de politici publice, pe care am dezvoltat-o în prima parte a seriei #InvestmentForGood, continuăm cu lucrurile care pot fi făcute în sfera privată.  

Îmbunătățirea modului în care băncile își desfășoară activitatea este un pas esențial pe care îl putem face pentru a crește situația economică a întregii societăți. Dacă vă întrebați cum facem asta, răspunsul este unul cât se poate de simplu. Prin acțiunile noastre – prin decizii financiare corecte care ne ajută să beneficiem de valoarea pe care o creăm.  

Fiecare dintre deciziile noastre are consecințe, inclusiv deciziile care țin de domeniul financiar. Atunci când deciziile noastre sunt cele corecte, „consecințele” înseamnă valoare adăugată pentru actorul în legătură cu care este luată respectiva decizie. De exemplu, atunci când alegi să plătești rata creditului tău la timp, creezi valoare pentru banca al cărei client ești, aceasta putând folosi banii pe care tu i-ai returnat ca rată a creditului tău pentru alte operațiuni și continuându-și, astfel, activitatea. În momentul de față, indivizii nu sunt susținuți pentru a lua decizii financiare corecte, însă acest lucru este pe cale să se schimbe.  

Odată cu apariția 22Trust LEAP, aplicația pe care o dezvolt alături de echipa 22Trust Venture în laboratorul nostru de fintech fiecare persoană va putea beneficia de pe urma deciziilor financiare corecte pe care le ia. Ce înseamnă asta? Că, prin folosirea aplicației, vei resimți impactul fiecăreia dintre deciziile pe care le iei, direct în contul tău bancar.  

Cum ajută asta la îmbunătățirea situației financiare în cadrul societății? Dincolo de impactul pe termen scurt, direct resimțit și vizibil în cont, pe termen lung schimbarea se va realiza prin dezvoltarea unor comportamente ce se traduc prin mai multă siguranță financiară pentru fiecare individ și reziliență financiară crescută. Toate acestea produc schimbări nu doar la nivel individual, ci și la nivelul societății, modificând imaginea de ansamblu și oferind mai multe șanse de progres și de evoluție inclusiv persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate. Astfel, acestea vor avea, la rândul lor, acces la servicii financiare mai bune, la mai multe oportunități și își vor crește capacitatea financiară astfel încât vor putea trece mai ușor peste dificultățile cu care se confruntă zi de zi.      

 

Îmbunătățirea serviciilor financiare aduce cu sine o plajă largă de beneficii pentru fiecare membru al societății și ne aduce pe toți, pe fiecare dintre noi, mai aproape de îndeplinirea obiectivelor noastre individuale dar și mai aproape de societatea deschisă, incluzivă și prosperă în care ne dorim să trăim cu toții. Ca în fiecare domeniu, și atunci când vine vorba despre cel bancar sau financiar, schimbarea nu se poate face peste noapte și nu poate fi făcută de un singur om. E nevoie de mult mai mult decât atât. E nevoie de vizionarii care înțeleg puterea pe care o au în această ecuație și care își doresc să acționeze acum, pentru un bine mai mare pentru ei și pentru cei mulți. Dacă și tu ești unul dintre cei care își doresc să schimbe sistemul bancar și să fie printre promotorii unui sistem mult mai eficient, mai incluziv și mai divers, hai alături de noi. Lansăm curând LEAP pentru un număr limitat de utilizatori. Completează formularul și fii unul dintre cei care aleg să se implice, să fie parte din (R)Evoluție!